Wereldreisattracties en vakantie gratis reisgidsen door DelaatTravel

Destination Guides

Reisbestemmingen en vakantie gratis reisgidsen met DelaatTravel.com? Buckingham Palace is sinds de 19e eeuw de officiële residentie en het administratiekantoor van de Britse koninklijke familie in Londen en is een van de weinige overgebleven koninklijke paleizen in de wereld. Toegang voor het publiek is beperkt en exclusief, maar de moeite waard voor degenen die een bezoek regelen. Met zijn gotische torens en centrale bascule geflankeerd door dramatische hangbruggen, is Tower Bridge zowel een opmerkelijk staaltje techniek als een van de meest direct herkenbare herkenningspunten van Londen. De beroemde brug is een populair onderwerp van Londense ansichtkaarten, waardoor velen het aanzien voor London Bridge, dat eigenlijk de volgende stroomopwaarts is.

De staatsgreep van 1913 zette het land onder controle van de Three Pashas , die grotendeels verantwoordelijk waren voor de intrede van het rijk in de Eerste Wereldoorlog in 1914. Tijdens de Eerste Wereldoorlog pleegde de Ottomaanse regering genocides tegen haar Armeense , Assyrische en Pontische Grieks onderwerpen. a het verliezen van de oorlog werd de conglomeraat van gebieden en volkeren die het Ottomaanse rijk hadden gevormd, opgedeeld in verschillende nieuwe staten . De Turkse Onafhankelijkheidsoorlog , geïnitieerd door Mustafa Kemal Atatürken zijn kameraden tegen de bezettende geallieerde machten resulteerden in de afschaffing van het sultanaat in 1922 en de oprichting van de Republiek Turkije in 1923, met Atatürk als eerste president. Atatürk voerde tal van hervormingen door , waarvan vele verschillende aspecten van het westerse denken, de filosofie en de gebruiken in de nieuwe vorm van de Turkse regering verwerkten .

Tijdens de vroege middeleeuwen doorstond Italië de val van het West-Romeinse Rijk en barbaarse invasies , maar tegen de 11e eeuw kwamen tal van rivaliserende stadstaten en maritieme republieken , voornamelijk in de noordelijke en centrale regio’s van Italië, tot grote welvaart door handel, handel en bankwezen, de basis voor het moderne kapitalisme . Deze grotendeels onafhankelijke stateletten dienden als Europa’s belangrijkste handelsknooppunten met Azië en het Nabije Oosten, en genoten vaak een grotere mate van democratie dan de grotere feodale monarchieën die in heel Europa consolideerden; een deel van Midden-Italië stond echter onder controle van detheocratische pauselijke staten , terwijl Zuid-Italië tot de 19e eeuw grotendeels feodaal bleef, gedeeltelijk als gevolg van een opeenvolging van Byzantijnse , Arabische , Normandische , Angevin , Aragonese en andere buitenlandse veroveringen van de regio. De Renaissance begon in Italië en verspreidde zich naar de rest van Europa, wat een hernieuwde interesse in humanisme , wetenschap , exploratie en kunst opriep . De Italiaanse cultuur bloeide en produceerde beroemde geleerden, kunstenaars en polymaths. Tijdens de middeleeuwen ontdekten Italiaanse ontdekkingsreizigers nieuwe routes naar het Verre Oosten en de Nieuwe Wereld , wat het Europese tijdperk van ontdekking hielp inluiden . Desalniettemin nam de commerciële en politieke macht van Italië aanzienlijk af met de opening van handelsroutes die de Middellandse Zee omzeilden. Eeuwen van rivaliteit en onderlinge strijd tussen de Italiaanse stadstaten, zoals de Italiaanse oorlogen van de 15e en 16e eeuw, lieten Italië versnipperd achter en verschillende Italiaanse staten werden door de eeuwen heen veroverd en verder verdeeld door meerdere Europese machten. Zien extra details aan gratis reisgidsen.

Beste attractieparken ter wereld: PortAventuraGa jij binnenkort naar Spanje en verblijf je aan de Costa Dorada? Reis dan zeker af naar Salou. Niet (alleen) voor het bruisende nachtleven, maar in de eerste plaats voor PortAventura. Dit themapark is het grootste themapark van Spanje en behoort tot de top 10 van best bezochte attractieparken in Europa. Het park, dat feitelijk een water- en attractiepark in één is, bestaat uit zes verschillende werelden. Elk thema is zorgvuldig doorgevoerd in attracties, restaurants en winkels. Maak kennis met de mediterrane wereld in Mediterrània, overwin het gedender van een vulkaan in Polynesië, behaal topsnelheden van 110 km per uur in de Dragon Khan in het Chinese themagebied, maak een vrije val in Mexico en trotseer wilde attracties in het Amerikaanse Far West. Voor de allerkleinsten is er SésamoAventura, waar ze kennis maken met alle Sesamstraat-figuren.

In het noordoosten van Frankijk, onder Luxemburg, ligt het plaatsje Metz. Door de dichte ligging bij de grenzen met zowel Luxemburg als Duitsland zie je in Metz veel Duitse invloeden terug. In Metz vind je de gotische Saint-Stephen kathedraal met de grootste hoeveelheid glas-in-loodramen ter wereld, evenals de Basilique de Saint-Pierre-aux-Nonnains, de oudste bestaande kerk van Frankrijk. Metz heeft daarnaast ook heel wat parken en tuinen en staat daarom ook wel bekend als La Ville Verte. Mont Saint-Michel is naast Parijs 1 van de bekendste bestemmingen van Frankrijk. Dit eilandje voor de kust van Normandië, met de 11de eeuwse abdij boven op de heuvel is een erg herkenbaar icoon van het land geworden. Je kon het lange tijd enkel bereiken bij laag water, tegenwoordig is er echter een brug gelegen tussen het vasteland en het eiland. Je hoeft je bezoek dus niet meer af te stemmen op de getijden!

Achter de Spaanse Trappen vind je de Pincio Promenade met daarachter het 80-hectare grote park Villa Borghese waar je een mooie wandeling kan maken. Je ontsnapt er even aan de drukte van de stad. Het is ook de ideale plek om te gaan joggen. In het park vind je bovendien ook verschillende musea, met onze reisgids Rome komt je er langs. Het indrukwekkende Pantheon in Rome uit de tweede eeuw na Christus ligt verstopt tussen de gebouwen van een woonwijk. Eenmaal daar snap je meteen waarom de tempel wereldberoemd is. Bovenop de tempel staat een gigantische koepel waar in het midden een grote opening zit die voor natuurlijk licht in de tempel zorgt. Zien extra details bij https://delaattravel.com/.