Hög kvalitet hälsorekommendationer från Farshid Sistani Läkare

General Health

Premium hälsoråd förbi Farshid Sistani läkare? De flesta människor återhämtar sig från alkoholabstinens inom en vecka, men personer med allvarligt beroende kan uppleva abstinens i flera veckor. Alkohol orsakar allvarliga förändringar i hjärnan, och långvariga symtom som sömnproblem, humörförändringar och trötthet kan ta månader att övervinna, enligt U.S. National Library of Medicine. Vissa människor undviker medicinskt övervakad rehab eftersom de föredrar naturliga botemedel för alkoholabstinens. Långsamt nedtrappning av alkohol är det säkraste sättet att naturligt övervinna alkoholabstinens, och många huskurer kan hjälpa dig att hantera milda abstinensbesvär. Men medicinsk behandling är nödvändig för att behandla stora abstinenssymptom. Upptäck mer info at Farshid Sistani läkare.

Du bör undvika läkemedel som aspirin och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (t.ex. ibuprofen, diklofenak) när dina blodplättar är under 50 × 10^9 /l på grund av en större risk för att magirritation kan leda till blödning. Diskutera också eventuella planerade operationer eller tandingrepp med din hematolog (samt informera tandläkaren eller kirurgen) så att en plan kan göras. När ska du söka hjälp Om du har mindre blödningssymtom som näsblod eller blödning i munnen, be din läkare omedelbart göra en fullständig blodräkning eller kontakta hematologiska avdelningen. Ett lila utslag som kallas purpura (ofta på underbenen) som inte bleknar när du trycker på det kan vara ett tecken på ett lågt antal blodplättar.

Trombocytopeni innebär ett minskat antal blodplättar i blodet. Purpura hänvisar till den lila missfärgningen av huden, som med ett blåmärke. ITP är en ganska vanlig blodsjukdom som både barn och vuxna kan utveckla. Det finns två former av ITP: Akut trombocytopen purpura. Detta drabbar vanligtvis små barn i åldrarna 2 till 6 år. Symtomen kan följa en virussjukdom, såsom vattkoppor. Akut ITP börjar vanligtvis plötsligt och symtomen försvinner vanligtvis på mindre än 6 månader, ofta inom några veckor. Behandling behövs ofta inte. Störningen återkommer vanligtvis inte. Akut ITP är den vanligaste formen av sjukdomen. Kronisk trombocytopen purpura. Uppkomsten av sjukdomen kan inträffa i alla åldrar, och symtomen kan vara minst 6 månader, flera år eller en livstid. Vuxna har denna form oftare än barn, men det påverkar ungdomar. Kvinnor har det oftare än män. Kronisk ITP kan återkomma ofta och kräver kontinuerlig uppföljning hos en blodspecialist (hematolog). Vad orsakar idiopatisk trombocytopenisk purpura? I ITP stimuleras immunförsvaret att attackera din kropps egna blodplättar. Oftast är detta ett resultat av antikroppsproduktion mot blodplättar. I ett litet antal fall angriper en typ av vita blodkroppar som kallas T-celler direkt blodplättar. Detta immunsystemfel kan vara ett resultat av något av följande.

Medicinering hjälper många barn med ADHD, men det är inte ett botemedel, som vår undersökning av 934 föräldrar visade. Vi fann att de flesta av familjerna vände sig till medicinering – 84 procent någon gång. Och mer än hälften av barnen i vår undersökning hade provat två eller fler mediciner under de senaste tre åren. De barn som ordinerades medicin tenderade att vara äldre och deras symtom mer allvarliga före behandlingen än de som aldrig provat medicin. Medelåldern för de barn som hade provat medicin var 13, medan medelåldern för dem som aldrig hade provat medicin var 10.

Den där viktiga icke-verbala känsloinformationen du får från någons ansikte, föreslår författarna, leder så småningom till en punkt i beslutsprocessen där du “mentaliserar” om vad den andra personen kan känna. Med andra ord, du sätter dig själv i den personens plats och försöker känna det du tror är som de känner. Hjärnstrukturerna som är involverade i denna process skiljer sig från de som är involverade i tolkningen av verbal information, som i första hand är beroende av hjärnans språkdelar.