Domain regisztráció internetszolgáltató

Web Hosting

.hu domain regisztráció 2023? A mai vállalkozások hatalmas mennyiségű adatot gyűjtenek mindenféle dologról: ügyfelekről, működési folyamatokról, logisztikáról, gépek állapotáról, a termékek állapotáról és még sok másról. Ezeknek az adatoknak az értéke abból származik, hogy értelmet adnak nekik, felhasználják őket a problémák megoldására vagy új lehetőségek felfedezésére. Ehhez azonban nagy adatelemzésre van szükség, ami jelentős számítási erőforrások használatát igényli, gyakran rövid időn keresztül.

Mi lesz a meglévő leveleimmel? Szükség esetén át tudjuk migrálni, költöztetni meglévő levelezését másol szolgáltatótól, vagy meglévő biztonsági mentésből, így nem veszitesz el egyetlen korábbi levelet sem. Dedikált cPanel: Felhő alapú, dedikált cPanel megoldás, NVMe tárolóval és DDOS védelemmel valamint üzemeltetéssel. Nem kell senkivel osztozni az erőforrásokon! Nézze meg további információ ezen a webhelyen .hu domain regisztráció. Gyors & megbízható: Szolgáltatásainkat a legmodernebb és megbízhatóbb eszközökre és megoldásokra építjük, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani.

De mennyire népszerűek ezek az új gTLD-k, és hogyan használják őket? E kérdések megválaszolásához először azokat nézzük meg, amelyeknek a legtöbb domainje van regisztrálva az adott zónafájlokban. Az első, második és harmadik helyen a .xyz (4 millió), a .online (2 millió) és a .top (kicsit kevesebb mint 2 millió) áll. Ha azonban csak a zónafájlban felsorolt domainek számát nézzük, nem derül ki, hogy a domain valóban egy aktív weboldalhoz kapcsolódik-e. Ha megnézzük, hogy a domainek hány százaléka kapcsolódik aktív weboldalhoz, azt látjuk, hogy a legnagyobb új gTLD-k közül a .online, a .tech és a .store a legmagasabb: a domainek 41%-a, 40%-a, illetve 37%-a vezet aktív weboldalra.

A domain nevek két részből állnak, a pont előtti részből és az azt követő részből. Míg az első rész fontos a márkaépítésedhez és ahhoz, hogy az emberek megtaláljanak téged, a második rész számos fontos szerepet játszik, és nem szabad figyelmen kívül hagyni. A név második részét felső szintű domainnek (Top Level Domain, TLD) nevezik és ez a weboldal kategorizálására szolgál, hogy a felhasználók és a keresőmotorok jobban megértsék, mi a célja. Mindannyian tudjuk például, hogy a .gov.hu és a .gov a kormányzati webhelyek, a .hu magyar kötődésű vállalatok és magánszemélyek, a .org pedig a nonprofit szervezetek számára készült.

Ez nem túlzás. HTTP nélkül nem lenne kommunikáció a világhálón. Ez azért van így, mert a HTTP szabályozza a webkiszolgálók és a webes ügyfelek közötti kommunikációt – az “átvitel” részét. A webkiszolgálókhoz csatlakozhatsz, hogy webhelyeket tekinthess meg; például jelenleg a How-to Geek webkiszolgálójával állsz kapcsolatban, hogy ezt a cikket elolvashasd. A webkiszolgáló eléréséhez egy webkliensre van szüksége. Ez a kliens legtöbbször a böngésző, de igazából bármilyen alkalmazás lehet. Ha például a Facebook mobilalkalmazásból kattintottál erre a cikkre, akkor a Facebook alkalmazáson belüli böngészője az internetes kliensed. Az ügyfél-kiszolgáló kölcsönhatás nagyjából az egész internet lényege, és a HTTP ennek szerves részét képezi. Nézze meg még többet információ ezen a webhelyen https://www.awh.hu/.